Servicii

Prima pagină » Servicii

IGIENĂ ȘI PROFILAXIE

Sa previi este mult mai usor decat sa tratezi! Rezultatele studiilor evidentiaza ca rata incidentei cariei dentare scade cu 60% la cei care respecta igiena dentara corecta acasa si efectueaza igienizari periodice. Ședința de igienizare are loc la începutul fiecărui tratament stomatologic dar și periodic, cand este nevoie pentru fiecare pacient in parte (la 6 luni, 1 an).

Aceasta constă în:
• Detartrajul ultrasonic –îndep ărtarea tartrului de la nivelul dinților, cu ajutorul ultrasunetelor
• Periajul profesional – se realizează în cabinet cu ajutorul unei periuțe montate la piesa unitului și cu o pastă specială, având ca scop înlăturarea plăcii bacteriene de pe suprafața dentatară și înlăturarea petelor de pe dinți determinate de alimente/tutun
• Airflow – tratamentul cu aparatul de profilaxie Airflow constă în spălarea dinților cu o pulbere de bicarbonat de sodiu în amestec cu apă, sub presiune, având ca scop îndepărtarea petelor de pe dinți, din zone greu accesibilie, a depozitelor fine de tartru, având ca efect dinți mai albi, mai strălucitori și o respirație proaspătă.

Ședința de igienizare se încheie cu un instructaj amănunțit al pacientului asupra tehnicii corecte de igienizare, alegerii tipului de perie dentară, pastei de dinți și apei de gură, utilizarea firului inter-dentar în funcție de necesitățile fiecărui pacient.

Alte metode de profilaxie folosite de cabinetul nostru sunt fluorizarea și sigilarea dinților proaspăt erupți.

ODONTOTERAPIE (TRATAREA CARIILOR DENTARE)

Cariile dentare insotite de durerea dentara reprezintă cea mai frecventa cauza pentru prezentarea la medicul stomatolog.

Caria dentară este provocată de bacteriile producătoare de acizi din cavitatea bucală, care atacă ţesuturile dure ale dintelui. Impactul noii alimentaţii asupra dintilor este unul major. Produsele procesate, gustările foarte prelucrate, băuturile îndulcite, aromatizate si colorate artificial, cerealele rafinate (albe), dar mai ales zahărul rafinat au dus la o creştere spectaculoasă a incidenţei cariei dentare. Resturile alimentare reprezintă substratul alimentar necesar dezvoltării bacteriene. Acestea eliberează acizi care, prin acţiune îndelungată, atacă smaltul dinţilor, ducand la apariţia cariei dentare.

Netratată, caria dentară se poate complica prin pierderea majoră de ţesut dentar, provocând durere, pierderea vitalităţii dinţilor, aparitia infecţiilor şi chiar pierderea dintelui.
De aceea, este foarte important ca dinţii afectaţi de carii dentare să fie curatati si restauraţi cu plombe dentare. Plombele au rolul de a reda morfologia, estetica şi funcţia dintelei.

Vă asigurăm restabilirea funcţionalităţii dintelui prin metode directe (obturaţiile fizionomice de culoarea dintelui ) sau indirecte (inlay, onlay), cu materiale compozite biocompatibile de ultimă generaţie sau ceramice, fără metale. Folosim sisteme de magnificaţie şi detector de carii pentru a elimina cariile uşor şi complet.

ENDODONȚIE

Tratatarea endodontica (pe canale) a unui dinte reprezinta temelia reconstituirii ulterioare (plomba, onlay,coroana, punte dentara, proteza telescopata etc).

O radacina tratata corect, folosind tehnici rotative si respectand protocoalele actuale de specialitate, va face ca viata unui dinte sa se prelungeasca si acesta sa fie functional, atat din punct de vedere masticator, cat si estetic.

Izolarea dintelui cu diga, determinarea lungimii de lucru cu apex locatorul, irigarile corect efectuate, tratamentul mecanic si obturarea corecta 3D promit un procentaj ridicat de reusita.

Colegii nostri utilizeaza microscopul endodontic atat pentru tratamentele per primam cat si pentru retratamente vechi, pentru indepartarea pivotilor metalici si a acelor/instrumentelor blocate in canale, pentru identificarea canalelor suplimentare, pentru inchiderea perforatiilor.

O radiografie de control realizata ulterior ne va asigura ca tratamentul este de cele mai multe ori un succes.

De cele mai multe ori, dinții tratați pe canale vor necesita coroane de înveliș pentru preveni fracturarea lor.

CHIRURGIE DENTARĂ

Dinti care nu mai pot fi salvați, extracții în scop ortodontic, molari de minte fără funcționalitate, frenuri care necesită remodelare? Vom acționa cât mai blând, cu anestezie locală, fără durere.

Ne concentrăm asupra conservării numărului de dinți, a osului alveolar și a țesuturilor moi pentru a reduce traumatismul local. Dacă este necesar se folosesc materiale de adiție osoasă și PRF pentru a beneficia de o vindecare controlată și mai rapidă.

PROTETICA DENTARĂ

Dinții adesea necesită modificări de formă, poziție sau acoperirea lipsurilor minore sau majore.

Prin intermediul procedurilor și a tehnologiilor actuale, zâmbetul visat chiar poate deveni realitate!

Dental Concept va respecta mereu principiile de sănătate, estetică și confort, iar toate tratamentele în execuție vor avea ca scop rezultatul final de excepție.

Variantele de tratament și de materiale vor fi discutate în prealabil și alese individualizat.

Vom vizualiza impreuna exemple cu diferite tipuri de lucrari și materiale, analizand diferentele dintre ele, avantajele si dezavantajele lor, pentru gasirea variantei optime.

Restaurarile ceramice sunt considerate la ora actuală, datorita biocompatibilitatii si a proprietatilor estetice deosebite, alternativa cea mai nobila de restaurare protetica.

ORTODONȚIE

Dinti inghesuiti, spatiati, rotiti sau pozitionati anormal? Ocluzie modificata, dureri articulare, dureri de cap? Bruxism, postura defectuasa? Estetica zambetului nesatisfacatoare?

Toate acestea ar putea avea aceeasi rezolvare: tratamentul ortodontic.

Ortodontia este ramura stomatologiei care se ocupa de alinierea si de armonizarea pozitiei maxilarelor si a dintilor pentru a obtine o ocluzie (muscatura) echilibrata si corecta.

Medicul specialist ce realizeaza aceste tratamente se numeste ortodont. De asemenea, este de la sine inteles ca nu aparatele dentare in sine armonizeaza pozitia dintilor, ci medicul face aceasta cu ajutorul aparatelor. Pentru aceasta, vizitele la controale periodice pot dura de la cateva luni pana la cativa ani.

In cabinetul nostru se pot aplica multiple variante de aparate ortodontice, in functie de varsta si de necesitati (ortopedice/ortodontice, mobile/ mobilizabile/ fixe, metalice/ceramice/safir, active/ pasive).

La nevoie, se apeleaza la ancorajul ortodontic la minimplante.

ESTETICA DENTARĂ

Stomatologia secolului XXI are și considerabile cerințe estetice alături de actul medical în sine.

Incrustațiie ceramice, coroanele și lucrările integral ceramice ori de ceramica pe zirconiu, precum si fatetele dentare, fac din aspectul estetic un factor important in luarea celei mai bune decizii medicale.

In realizarea unei obturatii(plombe) de compozit, un aspect deosebit de important este atentia acordata cromaticii armonioase si a modelajulul ocluzal. In acest fel, partea estetica a actului medical este tratata cu grija si atentia dorita atat de pacient, cat si de echipa Dental Concept. Albirea dentara, un alt aspect ce tine de estetica dentara, va reda zambetului tau albul pe care il doresti.

IMPLANTOLOGIE

Implantologia este o specialitate chirurgicală stomatologică care are rolul de a înlocui dinții lipsă sau grav deteriorați, în condiții de siguranță. Această tehnică are rolul de înlocuire a unuia sau a mai multor dinți sau de reabilitare totală a unei arcade cu ajutorul unuia sau mai multor implanturi osteointegrate.

Stabilitatea implanturilor depinde de volumul și calitatea osoasă, dar și de factorii la care vor fi supuse implanturile în timpul masticatiei.

LUCRĂRI PE IMPLANTE

Lucrările pe implante reprezintă o alternativă viabilă pentru foarte multe persoane cu lipsuri dentare.

Avantajul major al implantelor este că nu necesită şlefuirea dinţilor care limitează breşa şi stimulează funcţional osul prevenind rezorbţia acestuia.

PROTEZE PE IMPLANTE

O proteză fixă pe implanturi presupune realizarea unor amprente inițiale și post-operatorii.

Lucrările dentare sunt apoi ajustate pentru a obține susținere adecvată pentru buze, o mușcătură corectă și un aspect estetic satisfacător.

SINUS LIFT

Sinus lift-ul este o operație chirurgicală care se efectuează pentru a crește volumul osului atrofiat în zona dinților laterali superiori astfel încât să aibă o grosime suficientă pentru instalarea unui implant dentar.

ADIȚIE OSOASĂ

Adiția osoasă reprezintă o tehnică chirurgicală prin care medicul stomatolog chirurg măreste volumul osos din zona în care se dorește a fi inserat implantul dentar.

Aceasta se poate realiza fie prin adăugarea de os recoltat chiar de la pacient, fie cu ajutorul unui substitut artificial.